Mevlana’nın terekeı olarak bilinen "felek" gösterileri ve yerel şirinlar, ziyaretinizi unutulmaz kılacak detaylar ortada bulunuyor. Şehirdeki birhayli lokanta ve kafede bu lezzetleri tatma fırsatını bulabilirsiniz.
Wise ile geleneksel bankacılık kesintilerine ağırlıklmadan el dışına para gönderebilir ve habitat dışından kazanç alabilirsiniz.
Bostan, özellikle çocuklara huy ve hayvan sevgisini ilkah etmek amacıyla, kelebek formunda kurma edilmiştir. 28°C sıcaklık ve %80 rutubet nispetı ile ülküsel bir kelebek dirim yerı sunulmaktadır.
Mevsim geçişlerinde yaşanmış olan yağmurların ardından yaz aylarının yaklaşık sıcaklığı ise 23 kadar oluyor.
Konya ortam durumu olarak her zaman dinlenme binalmaya yaraşır koşullar sunuyor. Eğer bu bölgede bir gezi planınız var ise Konya festivallerini inceleyebilirsiniz. Çeşitli deneyimler ve bilgiler kazanacağınız bu etkinlikler her sene kararlı olarak düzenleniyor.
Tınaztepe Mağarası Konya’da Gezilecek Yerler Konya’da gezilecek doğal bölgeler arayanlar ve şehrin güzelliklerini esrarkeşfetmek isteyenler sinein Tınaztepe Mağarası, göz kamaştırıcı bir natür harikasıdır.
şark yerleşimini, en son Cilalı Taş Devri sırasında ovadan 20 metre yüksekliğe kadar vasıl bir iskân birimi oluşturmaktadır. Antrparantez, gün batısıya rast da ufak bir yerleşim birimi ve birkaç yüzey metre doğuya doğru da bir Bizans yerleşimi bulunmaktadır.
Aklınızda ki dinlenme düşünceı gezerken aynı zamanda her noktada öğrenebilmeye onat ise Konya tam size bakarak bir durak oluyor.
Aziziye Camii, Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1671 senesinde düz yazı edilmeye sarrafiyelanmış ve yaklaşık 5 yıl devam eden bir yapımın ardından tamamlanmıştır.
Bedduaşap ve Mermer Eserler: Geometrik ve nebati motifli ilenmeşap süslemelerin üstı silsile mermer makber taşları da sergileniyor.
Anadolu Selçuklu Devleti yıkıldıktan sonra kısa bir süre şehre Karamanoğulları Beyliği bilge olmaya temellamış ve Osmanoğulları ile ortada tam 16 misil gidip gelmiştir.
Alaeddin konya psikolojik danışman Keykubad tarafından bölgenin beyi olarak atanmıştır. Karamanoğlu Mehmet Eş Konya'yı 1277 yılında beyliğine katmıştır. Selçuki yıkılışından sonrasında Konya şehri Karamanoğulları topraklarına katılmış ve Konya, Karamanoğulları Beyliği'nin kellekenti olmuştur. Şehir tam on zirı posta Osmanoğulları ve Karamanoğulları beyninde kez değçalışmatirmiştir.
Bu neşriyat genel brifing için esenlanmaktadır ve Wise Payments Limited yahut üst tesisları ve işlemtirakleri tarafından verilen hukuki, vergisel veya öteki türlü bir meraklı referans bileğildir.
31 farklı ilçeye ehil olan medeniyetler şehrinin her bir sahaı artağanlık ile doluyor. Konya nerede sorunuza karşılık alabilir, şehrin güzelliklerini ve korunan mirasını elan yakından teşhisyabilirsiniz.